Avusturya’da fırtına ve sel köprüyü yıktı

Salı günü fırtınalar Tirol eyaletinde bazı hasarlara yol açmış… özellikle Stubaital etkilenmiştir. Tirol’ün Kaunertal vadisinde bir başka çamur kayması meydana geldi.

Avusturya’da fırtına ve sel köprüyü yıktı

Tirol polisinin bildirdiğine göre, Salı akşamı şiddetli bir fırtınanın ardından Tirol’ün Innsbruck-Land bölgesindeki Fulpmes’te Omesbach nehri üzerindeki köprü su kütleleri tarafından sürüklendi. Olayda yaralanan olmadı. Kirchbichl’de [Kufstein bölgesi], 18 yaşındaki bir gencin arabasının tavanına bir ağaç düştü, sürücü sadece hafif yaralandı.

Yürüyüşçü Tirol dağ merasından kurtarıldı

Stubaital’deki Neustift’te de 17 yürüyüşçü şiddetli yağmurla birlikte fırtınaya yakalandıktan sonra Oberiss Alm’dan kurtarıldı. Dağ kurtarma ve itfaiye ekipleri kazazedeleri güvenli bir yere ulaştırırken, olayda yaralanan olmadı. Neustift’te de zaman zaman şiddetli yağışlar Mischbach ve Finstertalbach’ta çamur kaymalarına ve tıkanmalara yol açarak yolların kapanmasına neden olduı. Sulzenau otoparkının yakınındaki buzul yolu da toprak kaymalarından etkilendi. Stubai Buzul Demiryolu’nun yol servisi tarafından Çarşamba sabahı temizlendiği bildirildi.

Kaunertal vadisinde fırtınanın neden olduğu bir başka çamur kayması

Bu arada, Tirol Oberland’daki Kaunertal vadisinde bir başka çamur kayması daha meydana geldi. Polise göre, Salı günü öğleden sonra “Rödgarten” deresinin yüksekliğindeki Kaunertal Buzul Yolu’na düştü. Cumartesi akşamı da 19 yaşındaki bir kadın sürücü burada iki çamur kayması arasında sıkışıp kalmıştı. Bu kez hiçbir araç ya da kişi toprak altında kalmadı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.