13 Yıllık Çalışanını Telefonla İşten Çıkaran Patron, 33.600 Euro Ödeyecek

Avusturya’da 13 yıl boyunca çalıştığı firmadan, telefon ile işine son verildiğini öğrenen kadının yardımına, işçi odaları (AK) yetişti.

13 Yıllık Çalışanını Telefonla İşten Çıkaran Patron, 33.600 Euro Ödeyecek

Kärnten Eyaletinde 13 yıl çalıştığı iş yerinden sebepsiz yere ve üstelik telefon ile bildirilmek suretiyle işine son verildiğini öğrendi. 

Yarı zamanlı çalışan kadın, şirkette yaklaşık 13 yıl çalıştıktan sonra herhangi bir sebep gösterilmeden aniden telefonla işten çıkarılması üzerine, Kärnten İşçi Odaları Birliği’ne (AK), müracaat etti. 

İşten çıkartılan kadın adına hukuk mücadelesini veren AK iş hukuku uzmanı Wolfram Wiegele konuyla ilgili şunları söyledi: “İşveren tarafından telefonda açıklanan işten çıkarma, ayrıntılı bir incelemenin ardından mahkemede itiraz edildi. 

İşgücü piyasasında yakın gelecekte yeni bir iş bulma şansının düşük olması ve reşit olmayan bir çocuğa bakma zorunluluğu nedeniyle, işten çıkarma sosyal olarak haksız olarak sınıflandırıldı.”

Wiegele, Sonuç olarak, çalışan için 33.600 Euro’luk bir tazminat ve nitelikli bir hizmet belgesi verilmesi sağlanabildiğini ifade etti. 

Öte yandan, Kärnten AK Başkanı Günther Goach, “Uzun vadeli sadakat ödüllendirilmeli ve bir fesih ile bitmemelidir” diye vurguluyor.| DerVirgül 

Yayınlama: 25.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.