İkisi kadın kurşun yarası olan üç ceset bulundu

Salı akşamı Avusturya’nın Steiermark eyaletinde bir evde üç ceset bulundu. Üçünde de kurşun yarası var. Bölge Kriminal Polis Bürosu soruşturma başlattı.

İkisi kadın kurşun yarası olan üç ceset bulundu

Avusturya’nın Steiermark eyaletinde 2.076 nüfuslu küçük bir köy olan St. Peter am Kammersberg’de [Murau bölgesi] bir evde üç ceset bulundu.

Bir kayıp ihbarı üzerine polis, itfaiye ile birlikte Salı akşamı ücra bir konutta arama yaptı ve üç yetişkinin cansız bedenleriyle karşılaştı. İhbar, adamın bir okuldaki işine gitmemesi üzerine yapılmıştı.

Çift ve başka bir kadın

Polis sözcüsü Markus Lamb, üç cesette de kurşun yarası bulunduğunu, bu nedenle cinayet ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi: “Bu nedenle adli tıp görevlileri ve Eyalet Kriminal Polis Bürosu müfettişleri gece saatlerinde çalışmaya başladı.”

Polise göre ölenlerden ikisi evli bir çiftti; her ikisi de St. Peter am Kammersberg’deki evlerine kayıtlıydı. Ölen ikinci kadının Alman olduğu tahmin ediliyor. Çift ile olan ilişkisi halen araştırılıyor.

Otopsi emri verildi

Leoben Savcılığı cesetler üzerinde otopsi yapılmasını emretti. Gece boyunca adli tıp uzmanlarının yanı sıra bir ateşli silah uzmanı da çağrıldı – onların yardımıyla olayların kesin seyri açıklığa kavuşturulacak.

Silah “adamın yakınında bulundu

Polis, suçun olası nedeni hakkında henüz bir bilgi vermedi. Polise göre şüpheli silah, bir tabanca, “adamın çevresinde” bulundu. Müfettişler şu anda olayın bir çifte cinayet ve ardından gelen bir intihar vakası olduğunu tahmin ediyor; silahlı saldırının tam zamanı da henüz belirlenmiş değil.

Avusturya’da şiddetin boyutu “son derece yüksek

AB istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre Avusturya’da her yıl yaklaşık 30 kadın cinayeti ve neredeyse bunun iki katı kadar kadın cinayeti teşebbüsü kaydedilmektedir; dolayısıyla Avusturya, erkeklerden daha fazla kadının şiddet suçlarına kurban gittiği ülkelerden biridir.

Kadın cinayetlerinin bir diğer özelliği de faillerin poliste kayıtlı olabilmeleri ve şiddet uyguladıkları kadınlarla akrabalık ya da aile bağlarının bulunmasıdır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 14.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.