Avusturya | Sosyal Dolandırıcılar Otobüslerle Taşınmış

Avusturya sosyal yardımlarından yararlanıp ama kendi ülkelerinde yaşadıkları tespit edilen 1000 kişinin, sosyal kurumların verdiği randevulara gelebilmeleri için, özel otobüs şirketi kurulduğu polis tarafından açığa çıkartıldı.

Avusturya | Sosyal Dolandırıcılar Otobüslerle Taşınmış

Avusturya’da işsizlik parası, asgari güvenlik geliri veya aile yardımı – sadece Avusturya’da yaşıyor, şayet yabancı uyrukluysanız, oturum izni olanların talep edilebilecekleri sosyal yardımlardır.  

Steiermark Eyalet Emniyet Müdürlüğü müfettişlerinin ortaya çıkarttığı sosyal dolandırıcılık, sistemli bir çalışma ile yapıldığını gösterdi: (rot-weiß-rote ) Kırmızı -beyaz – kırmızı  oturum kartı olan, 1000’den fazla Kosovalı, Avusturya’da yaşamadıkları halde, sadece Avusturya’da ikamet edildiği sürece alınabilecek sosyal yardımlardan yararlandıkları tespit edildi.  

Avusturya’da yaşadıklarını göstermek için, resmi randevulara özel olarak kurulmuş bir otobüs hattı tarafından Avusturya’ya düzenli olarak ulaştırıldıkları görüldü.  

İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP), Avusturya’da oturum izni alıp, kendi ülkelerinde yaşadılar ve yüksek miktarlarda sosyal kurumlardan yardım aldılar dedi.  

Bunu Nasıl Yaptılar? 

Devlet fonlarını kullanmaya devam etmek için, dolandırıcıların yetkililere düzenli olarak rapor vermeleri gerekiyordu. Yani kurumlar tarafından verilen randevuya gelmek zorundalardı.  

Zira, adı geçen kurumlar, verilen tarihlerde geçerli bir neden göstermeden randevuya gelmeyenlerin, belirli süre ödemelerinde kesintiye gidebilmekte.  

Sosyal dolandırıcılar, Avusturya’da oturum izni alıp, işsizlik veya asgari gelir fonlarına müracaat ederek, Avusturya’da bir ikamet adresi göstermekteler.

İkamet adresi gösterdikleri evlerin posta kutularına gelebilecek randevu mektuplarını kontrol edecek bir yakınlarını tayin ettikten sonra kendi ülkelerinde yaşamlarını sürdürüyorlar.

Ayrıca, Avusturya kurumları yazışmalarını ve bilgilendirme uygulamalarını artık e-posta ile yaptığından, posta kurularını kontrol edecek bir ikinci şahsa da ihtiyaç kalmamakta.  

Dolandırıcılığın tespit edildiği zaman sürecinde, yaklaşık bin kişinin, yaşadıkları Kosova’dan – Avusturya devlet kurumalarının verdiği randevuya gelebilmeleri ve maaşlarını sürekli alabilmeleri için otobüs seferinin düzenli olarak çalıştığı tespit edildi.  

Sadece sosyal yardım alanlar için yapılan bu otobüs turlarının yıllardır çalıştığı anlaşıldı.  

Bakan Nehammer, gelişmeler karşısında, ‘’ Kelimenin tam anlamıyla dolandırıcılık turizmi’’ ifadelerini kullandı.  

İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP), 1.000’den fazla şüpheli ile toplam 1.737 seyahat doğrulandığını kaydederek, devletin uğradığı zararı ise, yüzbinlerce Euro olarak belirtti. |virgül  

Yayınlama: 02.08.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.